Agenda 2018

14 april 2018

22e Mannendag, Delfland

Aula van Scholencombinatie Delfland

Molenhuispad 1, 2614 GE, Delft (Locatie Google Maps)

Inloop 8:30u. Aanvang 9:30u. Einde 15:30u

Thema

Samen Volharden

Er wordt veel aan teambuilding gedaan om leden van teams aan het begin van projecten klaar te stomen om targets te halen. Belangrijk? Zeker! Immers, je leert de mensen kennen en maakt afspraken over het werk. Je legt relaties .... alhoewel, is dat zo? Zijn dat 'relaties'?

Wat zijn dat eigenlijk, relaties? Wat is specifiek aan een relatie; Wat doet een relatie met je; Wanneer is een relatie eigenlijk vruchtbaar en betrouwbaar; Hoe lang duurt het om een relatie te bouwen, wanneer kun je erop bouwen? Kun je het in een relatie ook tegenslag en verdriet delen? Hoe belangrijk is het om een betrouwbare relatie, een vriend, te hebben? Wat is een vriend?

Mensen houden zich graag aan elkaar vast, ook mannen. Er zijn maar weinig mannen die alleen kunnen overleven. Dat geldt ook voor gelovige mannen. Ook zij hebben elkaar nodig, immers zij weten dat ze leven in duisternis maar zij weten ook van licht. Die twee kunnen in het leven van mannen flink wat spanning geven!

In dat soort gevallen, en die beperken zich niet tot incidenten, is het maar wat belangrijk dat je een paar broeders om je hebt waar je vertrouwd mee kunt sparren. Juist dan zijn relaties belangrijk om samen te volharden.

Het thema Samen volharden wordt ingeleid door Jan Pool en Gert Hutten. Daar zijn we als comite erg blij mee!

Programma

Aan de geluiden hiernaast te horen, wordt er hard aan gewerkt.

We gaan weer leuke workshops voor jullie opzetten.

Jan Pool

Media

Een recent optreden van Jan, vind je op Awake Revival 2017, Almelo.

Biografie

Jan Pool

Jan Pool (1954) is geboren in Den Helder. Studeerde en practizeerde fysiotherapie in Amsterdam (1978-1989).

Heeft daar als 'existentialist' (You only live once, YOLO) geleefd en het bestaan van God ontkent. Het leuke leven met drank en vrouwen bracht hem ook een etterend gevoel van zinloosheid. Hij heeft door een rolstoel-patiente God leren kennen, zijn leven 180 graden omgegooid, en zich bekeerd.

Is getrouwd met Marijke, en hebben samen vier kinderen.

In een periode van gelijktijdig leiden van twee evangelische gemeenten in Amsterdam is Jan door een heftige burn-out gepakt, met onder andere nachtelijke angst- en paniekaanvallen. God leek hem heel ver weg, maar hij leerde in die periode wel om Hem te vertrouwen.

Jan spreekt veelvuldig op conferenties. Zijn onderwerpen gaan vaak over 'helden'. Want de wereld heeft mannen nodig die vechten voor hun vrouwen en kinderen, voor reinheid en heiligheid.

Zijn eigen site, hrtlink.nl. Boeken van zijn hand o.a. "Help, ik ben een man", "Buitensporige genade" en "Leven onder invloed".

Gert Hutten

Media

Een video boodschap van Gert Hutten vind je bijvoorbeeld bij THDV, 2014.

Een interview met Gert Hutten in tv-programma Andries, EO 2013.

Biografie

Gert Hutten

Gert Hutten (1971) was predikant in GKV Franeker vanaf 1998, en sinds 2005 die van de Koepelkerk, Arnhem.

Per 2015 is Gert daarnaast algemeen directeur van stichting Tot Heil des Volks (Amsterdam, thdv.nl), een organisatie die zich o.a. inzet voor verslaafden, daklozen, kinderen in armoede en prostituees.

Volg Gert op Twitter en LinkedIn.

Boeken van hem zijn o.a. "Verrast door de Geest" en "Zo Verandert God Jou".

Impressies

Meewerkende organisaties

Gospel Recordings

gospelrecordings.nl

De bijbel en het evangelie in je eigen taal en in audio-visuele vormen. Voor in het onderwijs, in een kring of met je buren.

Bijbel-In

bijbelindelft.nl

Voor lektuur over geloof en geloven. Voor spelmateriaal, creatieve werkvormen en bladmuziek. Voor een advies over de kleine stapjes die jij zelf kunt zetten om ergens in Gods Woord te beginnen.

International Justice Mission

ijmnl.org

Zet jezelf in voor het daadwerkelijk bevrijden van volwassenen en kinderen welke onderdrukt worden, breng hoop, en help het veranderen van culturen waarin dat stelselmatig misbruik voorkomt.

Marriage Encounter

marriageencounter.nl

Je denkt te weten hoe je partner er over denkt, en daarom vraag je het niet meer, doe je het maar anders, of doe je het alleen. Samenspraak en samenwerking in je huwelijk: het is nooit te laat voor een opfrissing. Onderhoudsbeurt 2.0.

Open Doors

opendoors.nl

Hoop, hulp en bemoediging voor vervolgde (nieuwe) christenen in culturen waar het christendom taboe is of uitgeroeit schijnt te moeten worden.